U protekle 4godine u Hrvatskoj se intenzivno grade autoces te. Na ovaj se nacin skratio put od Zagreba do Dalmacije sa 5-6 sati vožnje na samo 2,5 - 3 sata. Prometna povezanost Dalmacije sa Evropom proteže se prema glavnim granicnim prijelazima susjednih zemalja sa Republikom Hrvatskom, tako da je omogucen brzi protok vozila iz smjera Slovenije, Austrije i Madarske.

 


Dolazak AUTOCESTOM

iz smjera KARAVANKE / Slovenija, Austrija

  • prolaskom tunela Karavanke krenite u smjeru LJUBLJANA. U Ljubljani se odvojite u smjeru ZAGREB na granicni prijelaz BRAGANA. Odmah nakon prijelaza autocesta Vas vodi do grada Zagreba, gdje cete na Zagrebackoj obilaznici krenuti put KARLOVCA. U Karlovcu nastavite autoputom u smjeru RIJEKA sve do cvora BOSILJEVO 2. Na ovom cvorištu odvajate se u smjeru ZADAR - SPLIT.
 

iz smjera Villach - Maribor / Slovenija, Austrija

  • prolaskom granicnog prijelaza Villach krenite put Maribora, te dalje u smjeru Zagreb. Prijelaskom granicnog prijelaza MACELJ ubrzo cete naici na dionicu autoceste koja Vas vodi do Zagreba. Na Zagrebackoj obilaznici krenuti put KARLOVCA. U Karlovcu nastavite autoputom u smjeru RIJEKA sve do cvora BOSILJEVO 2. Na ovom cvorištu odvajate se u smjeru ZADAR - SPLIT.
 

iz smjera Gorican / Madarska

  • Novo izgradenom dionicom autoceste GORICAN - ZAGREB do grada Zagreba. Na Zagrebackoj obilaznici krenuti put KARLOVCA. U Karlovcu nastavite autoputom u smjeru RIJEKA sve do cvora BOSILJEVO 2. Na ovom cvorištu odvajate se u smjeru ZADAR - SPLIT.
 

Osim spomenutih pravaca postoje i alternativni pravci državnim cestama. Jedan od pravaca vodi Jadranskom turistickom cestom, dok drugi pravac prolazi kroz nacionalni park Plitvicka jezera.

 

Dolazak državnim cestama

iz smjera Pasjak / Rupe/ Slovenija, Italija

  • Prolaskom državne granice sa Slovenijom u pravcu Rijeke. U rijeci nastaviti Jadranskom turistickom cestom u pravcu Senja, te dalje u pravcu Zadra, gdje se Jadranska turisticka cesta spaja na novootvorenu dionicu autoceste od Maslenickom mosta do izlaza sa autoceste u cvorištu ZADAR 1.
 

iz smjera KARAVANKE / Slovenija, Austrija

  • prolaskom tunela Karavanke krenite u smjeru LJUBLJANA. U Ljubljani se odvojite u smjeru ZAGREB na granicni prijelaz BRAGANA. Odmah nakon prijelaza autocesta Vas vodi do grada Zagreba, gdje cete na Zagrebackoj obilaznici krenuti put KARLOVCA. U Karlovcu silazite sa autoputa, te kroz gradsku obilaznicu idete u smjeru SPLIT - ZADAR. Ova dionica državne ceste prolazi kroz nacionalni park Plitvicka jezera i nastavlja se prema UDBINI. U Udbini imate mogucnost nastaviti državnom cestom u smjeru GRACAC, gdje pratite smjer ZADAR, te preko Velebita opet dolazite do Maslenickog mosta. Od mosta do cvora ZADAR 1 vozite autocestom. Na cvorištu ZADAR 1 silazite sa autoceste te nastavljate lokalnom cestom u smjeru NIN.

 

 

iz smjera Villach - Maribor / Slovenija, Austrija

  • prolaskom granicnog prijelaza Villach krenite put Maribora, te dalje u smjeru Zagreb. Prijelaskom granicnog prijelaza MACELJ ubrzo cete naici na dionicu autoceste koja Vas vodi do Zagreba. Na Zagrebackoj obilaznici krenuti put KARLOVCA. U Karlovcu silazite sa autoputa, te kroz gradsku obilaznicu idete u smjeru SPLIT - ZADAR. Ova dionica državne ceste prolazi kroz nacionalni park Plitvicka jezera i nastavlja se prema UDBINI. U Udbini imate mogucnost nastaviti državnom cestom u smjeru GRACAC, gdje pratite smjer ZADAR, te preko Velebita opet dolazite do Maslenickog mosta. Od mosta do cvora ZADAR 1 vozite autocestom. Na cvorištu ZADAR 1 silazite sa autoceste te nastavljate lokalnom cestom u smjeru NIN.
 

iz smjera Gorican / Madarska

  • Novo izgradenom dionicom autoceste GORICAN - ZAGREB do grada Zagreba. Na Zagrebackoj obilaznici krenuti put KARLOVCA. U Karlovcu silazite sa autoputa, te kroz gradsku obilaznicu idete u smjeru SPLIT - ZADAR. Ova dionica državne ceste prolazi kroz nacionalni park Plitvicka jezera i nastavlja se prema UDBINI. U Udbini imate mogucnost nastaviti državnom cestom u smjeru GRACAC, gdje pratite smjer ZADAR, te preko Velebita opet dolazite do Maslenickog mosta. Od mosta do cvora ZADAR 1 vozite autocestom. Na cvorištu ZADAR 1 silazite sa autoceste te nastavljate lokalnom cestom u smjeru NIN.
  Kako nas pronaci
 

Bez obzira na to kojim smjerom krenete, svakako cete doci na dionicu autoceste Maslenicki most - cvorište ZADAR 1. Na ovom cvorištu silazite sa autoceste, te skrecete lijevo u smjeru ZADAR. Lokalnom cestom vozite sve do naselja MURVICA, gdje cete naici na putokaz NIN. Svi putokazi koji se odnose na lokalne ceste oznaceni su crnim slovima na žutoj podlozi. Kada skrenete sa državne ceste u smjeru Nina ostaje vam još 18 km do grada Nina. Pritom cete proci naselja BRIŠEVO, ŽERAVA, NINSKI STANOVI. Na samom ulazu u NIN obratite pažnju na cestu koja vodi desno preko solane. Tu je i smjerokaz sa naselja VRSI, GRBE. Pratite taj smjerokaz sve do kanala preko kojeg cete proci mostom. Odmah nakon mosta skrecete lijevo, te cestom uz kanal, a nakon toga uz samu obalu dolazite u naselje ZUKVE. Cesta kojom dolazite zove se Glavna cesta, a ostale ulice u naselju oznacene su brojevima, a krecu iz pravca iz kojeg vi dolazite. Sa desne strane se nalaze 29. ulica gdje je adresa Apartmana Ljubica i Ana, a odmah slijedeca ulica nakon toga je 33. ulica u kojoj su Apartmani Veronika, Pajas i Vesna. Orijentir za poziciju tih ulica Vam je i turisticki ured koji se nalazi neposredno preko puta 29. i 33. ulice. 

Sretan put.

 
   
   

 

Izrada web stranica: I.T.B. internet usluge, www.it-b.hr